Bush - tale om frihet

USAs president Georg W. Bush holdt i dag tirsdag 5. juni, en tale på en stor frihetskonferanse i Praha. Du finner talen her

Vil du sette deg bedre inn i det som nå skjer, bør du lese talen. Den oppsummerer idealene som driver amerikansk utenrikspolitikk under George W. Bush.

USA drives også av egeninteresser som ikke alltid er like idealistiske (det gjelder strengt tatt alle land, også Norge). Men det er all grunn til å tro Bush når han sier at han vil spre demokrati. Dette prosjektet truer nå med å kjøle ned forholdet mellom USA og Russland og kan i ytterste fall føre oss inn i en ny kald krig. 


image9
President George W. Bush og Laura Bush møtte Tsjekkias President Vaclav Klaus og hans kone Livia Klausova i Praha, rett før Bush holdt sin tale. 

Kommentarer:

Postet av: snorre
fint at du viser til den talen. viste tv2 noe av den i det hele tatt? har inntrykk av at tv2 i likhet med nrk kun ønsker å vise bush sine negative sider. tar jeg feil?
06.jun.2007 @ 14:15
Postet av: Gerhard Helskog
Ja, du tar feil. TV2 er nøytrale. Jeg refererte talen kort i kveldsnyhetene. Så vidt jeg vet ble talen også sendt direkte og i sin helhet i TV2 Nyhetskanalen. Det at du kunne lese den her er også en del av TV2 Nyhetenes tilbud -- for at du skal kunne gjøre deg opp din egen mening.
06.jun.2007 @ 18:00 URL: http://helskog.nettblogg.no
Postet av: snorre
jeg kan være enig i at du har gjort meget for å presentere både bush og usa på en mer balansert måte. all ære til deg for det! men ofte har jeg opplevd tv2 nyhetene (men dog ikke i like stor grad som ark, unnskyld, nrk) har konsentrert seg om de negative sidene, samt å håne bush, fremstille ham som dum. husker særlig da en av toppsakene på kveldsnyhetene på tv2 var at bush hadde sagt i en tale at 'our enemies never stop trying to harm us, an neither do we.' dette ble en av toppsakene til tv2 den kvelden, til sammenligning hadde bbc world og cnn kun dette som et lite apropos på slutten av sine sendinger. da sitter jeg med inntrykket at man ønsker å vise nordmenn 'se hvor dum bush er.' ser du ingen problemer med hverken tv2 eller norske medier generelt sin dekning av usa generelt og bush spesielt?
07.jun.2007 @ 05:20
Postet av: Gerhard Helskog
Takk. Jeg kjenner ikke det tilfellet du refererer, og er enig i at en forsnakkelse sjeldent er noen toppsak (er du virkelig sikker på at det var oss?). Generelt sagt skal vi se kritisk på handlingene til USAs president. Han er den mektigste personen i verden.
Det er forresten slik USA ønsker det: Presidenten er gitt vide fullmakter for å få noe gjennomført her på dette store kontinent. For å veie opp er han blant flere ting, underlagt kontroll av Kongressen og en nådeløs konstant gransking av en fri og kritikk presse. Leser du talen vi diskuterer her, så ser du at Bush nettopp legger vekt på pressens betydning i utbredelsen av demokratiet.
Det er dette den ytre venstresiden og islamistene for eksempel, aldri forstår: At alle "avsløringene" og "skandalene" som blir vist frem (hovedsakelig av amerikanske journalister forøvrig) ikke er et tegn på forfall og svakhet, men tvert om renser systemet og styrker landet.
07.jun.2007 @ 09:58 URL: http://helskog.nettblogg.no
Postet av: snorre
der er vi helt enige. min påstand er dog (og dette gjelder norske medier generelt, og ikke bare tv2) at dekningen av usa og bush i særdeleshet preges av tendensiøsitet og forutintatte holdninger. din usa-dekning har vært et friskt pust i såmåte, hvor du faktisk har forklart hendelsene også fra et amerikansk ståsted.
og tilfellet jeg referer til var faktisk på tv2, det var en av toppsakene enten på 18.30 nyhetene, eller 21.00 nyhetene, men kanskje det skjedde før din tid som korrespondent der borte (var det christine korme som var før deg?)?
07.jun.2007 @ 10:35

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5456254
Mitt profilbilde

Gerhard Helskog

Fra: Ski

Født: 1963

Gerhard Helskog er TV 2s korrespondent i Washington D.C. Helskog har jobbet i TV 2 siden starten i 1992, og har blant annet ledet arbeidet med programmene Dokument2 og Rikets tilstand.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits