Reportere med flyforbud?

Forfatteren Jostein Gaarder vil rasjonere utenlandsreiser med fly og sier til VG at to flyreiser i året får holde. Kanskje Gaarder kunne opprette og lede et nytt direktorat med 300 byråkrater som kunne behandle våre søknader om å få fly ut av Norge?

 

Nå har imidlertid Forskning.no funnet ut at nordmenn ikke flyr ut av landet 20 ganger i året, slik Gaarder var opprørt over, men 0,8 ganger i året!

 

Det var en lettelse. Da får kanskje Fredrik fly mer enn to ganger i året til Midtøsten og Øystein får fortsette å pendle til Russland? En dag flyet er forsinket kan vi jo alle bruke tiden til å fundere over et av litteraturdebattens forsømte spørsmål: Må man være smart for å skrive så gode bøker som Gaarder faktisk skriver?   

 En tenksom Jostein Gaarder

Kommentarer:

Postet av: Hans Kr.
Er jo det samme som Venstre-leder Lars Sponheim foreslå det rett før Venstres landsmøte nå i våres.
Nordmenn burde bare reise en tur til Syden i året.
Det burde vel kanskje være et tankekors for de valgevalgte som til stadighet reiser hjem, med fly. I helgene den perioden de er innvallgt på Stortinget.
Der burde det jo virkelig være litt å hente.
Og jeg håper at dere som jobber utenriks får dispensasjon, om Gaarders drøm går i oppfyllelse.
Slik at vi fortsatt kan få greie på hva som skjer utenfor Norges grenser tross all
07.jun.2007 @ 15:52 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Ctande
Jeg ser at Gaarder i samme intervju peker på at det er miljøvennlig å gå på kino. Her tror jeg det er ytterligere miljøgevinster å hente. Norge burde nekte å importere og sette opp filmer der selskapet som har benyttet mer enn to flyreiser pr. år for skuespillerne og andre medhjelpere til og fra de forskjellige locations. Vel er vi et lite land, og i første omgang vil det ikke bety noe. Men hvis vi går i front, vil andre land følge etter.
08.jun.2007 @ 14:40
Postet av: ?
Det krever vel at en har bestått forberedende (Ex.phil)
11.jun.2007 @ 06:10
Postet av: Jonas
God morgen!
Du skriver: "Må man være smart for å skrive så gode bøker som Gaarder faktisk skriver?" Gerhard Helskog påstår her at Jostein Gaarder er dum.
Dette er bare sørgelig. Poenget er vel muligens at antall flyreiser må reduseres pga de forurensende effektene disse har - samtidig som andre verdier, i dette tilfellet journalister, kan utfolde seg. Det handler om å finne løsninger.
Helskog baserer også sitt resonnement på at Gaarder snakker om gjennomsnitt antall flyreiser, slik forskning.no gjør. Slikt blir man i godt humør av.
12.jun.2007 @ 02:12 URL: http://discourseofreason.blogspot.com/
Postet av: XmasB
Tror kanskje det er andre ting vi kan spare inn på, enn de få flyturene vi tar i snitt. Selvfølgelig er det fint å være bevisst på miljøet, men er det virkelig flyturene vi kan spare mest på?
12.jun.2007 @ 06:21 URL: http://xmasb.com
Postet av: Halvor
Tja, lett å harselere og være sarkastisk i forhold til det meste egentlig. Hva med å se bort fra at det konkrete forslaget kanskje ikke er 100% gjennomtenkt, og heller sette pris på Gaarders engasjement i klimaspørsmålet?
Jeg finner det smartere å harselere over de som fortsatt fornekter at verden har et klimaproblem. Det finnes utrolig nok noen av dem også.
12.jun.2007 @ 16:04 URL: http://www.igesund.com/blog
Postet av: Pingla
Gaarder slo seg opp ved å skrive noen filosofibøker for barn, han er ingen samfunnsviter. Dessverre forsøker han å bruke sin 'kjendis-status', noe som ikke har gitt særlig gode resultater. Vel er det bra at han engasjerer seg, det er flere som burde gjøre som ham. Dog, forslagene hans er særdeles lite gjennomtenkte.
Jeg vil allikevel ikke klandre Gaarder, han gjør nok så godt han kan. Jeg vil heller si at det er trist at mediene gir hans utsagn den oppmerksomhet de har fått, for det fortjener han ikke.
16.jun.2007 @ 22:04

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5457730
Mitt profilbilde

Gerhard Helskog

Fra: Ski

Født: 1963

Gerhard Helskog er TV 2s korrespondent i Washington D.C. Helskog har jobbet i TV 2 siden starten i 1992, og har blant annet ledet arbeidet med programmene Dokument2 og Rikets tilstand.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits