Napalm i innvandringsdebatten

Den store innvandringsreformen i USA har kjørt seg fast i Senatet..

Mange på høyresiden er rasende fordi Bush vil hjelpe 12 millioner illegale innvandrere med å få statsborgerskap (amnesti som premierer lovbrytere, sier kritikerne). Venstresiden og kirkegrupper er kritiske til reformen fordi den har et gjestearbeiderprogram som de mener ikke tar nok hensyn til familiene. 
 

President Bush sier han er sikker på å få gjennom den nye loven - likevel. Bush får kraftig støtte av president kandidat Senator John Mc Cain. Men motstanden og sinnet hos mange i USA er stort.

 

De fleste fattige i verden drømmer om å komme til USA (og ikke til Norge :-) om vi skal dømme etter presset mot landegrensen. USA har et liberalt syn på innvandring. Men mange føler nå at lovløsheten tar over.

 

Jeg sto en natt på grensen mellom Arizona og Mexico og snakket med Glenn Spencer. Han drev en privat overvåkingsgruppe som vil stanse det de kaller "den store invasjonen". En av Spencers venner samlet på klapperslanger og våpen, som han viste oss. Han beskrev hvordan napalm skutt med hagle kunne sette fyr på mennesker.

 

Spencer og kammeratene hans, er ekstreme unntak, men de oppsto ikke i noe vakum. Raseriet er betydelig

.image7  Spencer

 

Jeg tror fortsatt som jeg skrev, at Bush kan få drevet gjennom en stor reform, men jeg er ikke sikker.

 

Kommentarer:

Postet av: Lene Johansen
Den beste kommentaren er fra Daily Show med Jon Stewart, der han påpeker at det å ta i tu med
11 millioner Mexicanere er mye tøffere enn å ta i tu med en Mexicaner, ergo agenda skiftet fra invandringspolitkk til mistillitsvotering...
Til syvende og sist kom ingen av forslagene til votering, men de prøvde i det minste å gjøre noe...
Den Demokratiske kongressen har nå samme tillits statistikk som den Repbulikanske kongressen, og mistillits statistikk på nivå med Bush (http://www.pollingreport.com/CongJob.htm)
Kongressen ligger også 10 poeng under Bush sin tillits statistikk (http://137.99.36.203/CFIDE/roper/presidential/webroot/presidential_rating.cfm=.), jeg tror ikke Demkratenes revolusjonsvalg kommer til å skje en gang til. Det spiller ingen rolle hvem vi stemmer på, politisk teater er alt Amerikanske velgere får.
Jeg har en følelse av at det samme foregår i Norge, og skal vi tro Aftenposten Aften, så har Oslo-velgerne omtrent samme forhold til sine politikere (http://www.aftenposten.no/nyheter/oslo/article1838659.ece)
15.jun.2007 @ 15:43 URL: http://www.lenejohansen.com

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5460446
Mitt profilbilde

Gerhard Helskog

Fra: Ski

Født: 1963

Gerhard Helskog er TV 2s korrespondent i Washington D.C. Helskog har jobbet i TV 2 siden starten i 1992, og har blant annet ledet arbeidet med programmene Dokument2 og Rikets tilstand.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits