Både Bush og innvandrerne tapte

Den store innvandringsreformen i USA ser ut til å være stein død. Jeg trodde en stund president Bush skulle klare å vinne gjennom med et kompromiss, men slik ble det ikke.

I Senatet i dag (28.6) var det ikke mulig å samle nok stemmer til å drive reformen videre. Dermed måtte Bush sukke dypt og se et fornuftig tiltak kollapse. USA har anslagsvis 12 millioner illegale innvandrere i landet. Det går selvfølgelig ikke an å spore opp, arrestere og kaste ut alle  Derfor ville Bush gi de illegale en mulighet til å gjøre opp for lovbruddet og bli statsborgere. Men dette "amnestiet" blir av kritikerne kalt en premiering av kriminalitet. Spesielt Republikanere, og noen Demokrater i utsatte valgdistrikt, sa nei.

Flertallet i USA mener Bush har rett i at noe må gjøres. Få er imponert over Kongressen som Demokratene nå kontrollerer med knapt flertall. Bare en av fire i USA synes Kongressen gjør en god jobb. Det betyr at Kongressen er omtrent like upopulær som Bush selv.

Politisk redaktør i NBC News, Tim Russert, var uvanlig stram i kritikken av både Kongressen og Det Hvite Hus i kveld (se på slutten av dette innslaget)

Amerikanernes sinne over politikerne, etter invasjonen av Irak og de mange politiske korrupsjon skandalene, fortsetter å bygge seg opp. Det er en interessant politisk situasjon her nå. Mye kan skje før presidentvalget neste år.

image19

Millioner av illegale innvandrere demonstrerer fredelig i USA. De har jobb, men mangler papirer. (Motsatt av situasjonen i Europa, med andre ord, hvor innvandrerne ikke har jobb, men har papirer og et veldig sinne.)

Kommentarer:

Postet av: Hans Kr.
Du skrev:
>De har jobb, men mangler papirer. (Motsatt av situasjonen >i Europa, med andre ord, hvor innvandrerne ikke har jobb, >men har papirer og et veldig sinne.)
Dette tror jeg er et meget vesentlig poeng. Spesielt det siste, men det veldig esinne.
Hadde man gjprt det enklere for innvandrere i Norge og jobbe, slik at de raskest mulig blir selvhjulpene, tror jeg det faktisk hadde hatt en veldig godt effekt.
Og siden Norge når faktisk er i mangel av arbeidskraft, bør dette kunne realiseres ganske enkelt.
Noe tilskudd til bedriftene i en startfase kan kanskje ære nødvendig.
29.jun.2007 @ 13:21 URL: http://magnor.nettblogg.no
Postet av: Per Berge
Dette med att det er vi som står ansvarlig for att ikke innvandrere er like mye repr, i arbeidslivet er tull fra ende til annen. De som vil jobbe er i full jobb og vel så det. Tamiler er ett prakteksempel i så måte.
Europas sosialisme belønner latskap og uanstendig livsførsel mens det i USA er motsat. Når skal folk flest innse att AP/SV ikke er fremtidens garantist for velferd og frihet men heller det motsatte? Nå er riktignok AP delt i to fløyer for hvilken kurs de skal ta men dette hjelper ikke i lengden da vi er mest tjent med en stabil kurs og ikke indre kriger mellom partifløyer.
Bush ville her gi ett armslag for att folk skulle få friheten under ansvar mens det på to fløyer kriges mot Bush uten å ta hensyn til enkeltindividene.
Bush og de fleste andre vet att disse stort sett er i jobb og nyttige for felleskapet mens de på yttre høyre fløy har inntatt en skremende halvnasjonalistisk agenda. Demokratene er heller ikke bedre da dette ofte er fagforeningsfolk som kjemper mot konkuranse i arbeidslivet.
Det får meg til å tenke på ett ordtak: " Damn if you do, and damn if you dont! "
Vi så en liknende sak der APs to fløyer kranglet om forbudet mot prostitusjon og der enkeltskjebnene som ble direkte innvolvert hverken ble hørt eller tatt hensyn til. Med andre ord politikere som kriger mot hverandre i ett maktspill mens de har glemt hva de er satt til å gjøre. Visjoner er ett stadig fraværende element later det til.
Att noe bør gjøres for å begrense en galloperende imigrasjonen til USA kan nok være en sannhet men å utestenge de som allerede er godt integrert og i full jobb er feil vei å gå.
30.jun.2007 @ 06:24
Postet av: Anders
De har jo heller ikke papirer her. Vært år har over 90% av asylsøkere kastet eller gjemt unna sine papirer. Men de slipper inn likevel.
10.jul.2007 @ 14:51

Skriv en ny kommentar:

Husk meg?

Trackback

Trackback-URL for dette innlegget:
http://app.nettblogg.no/trackback/ping/5472579
Mitt profilbilde

Gerhard Helskog

Fra: Ski

Født: 1963

Gerhard Helskog er TV 2s korrespondent i Washington D.C. Helskog har jobbet i TV 2 siden starten i 1992, og har blant annet ledet arbeidet med programmene Dokument2 og Rikets tilstand.

Mer...

august 2007
ma ti on to fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
             


hits